Idag stängt

Närbild på bandvagn vid en utställning på Brigadmuseum

Tillgänglighet

Parkering

Gratis parkering finns vid museet, vi har två stycken handikapplatser.

Rullstolar och barnvagnar

Museet är anpassat för rullstol och barnvagn, det finns handikapptoalett med skötbord samt hiss. Vi har även en rullstol samt en sulkybarnvagn att låna ut. Utställningen är uppdelad i två hus som sitter ihop. Det första huset är nybyggt och lätt att ta sig fram i. Det andra huset är Q-märkt med kullersten/gatsten på våning 1, men de flesta rullstolar brukar kunna köras på underlaget. Dörröppnare finns vid samtliga dörrar.

Hiss

På museet finns hiss till alla våningsplan. Hissen har punktskrift. Hissen är 95 cm bred och 200 cm hög, 185 cm djup. Maxvikt är 1000 kg eller 8 personer.

Husdjur

Ledarhundar är välkomna, i övrigt får husdjur endast vara på uteserveringen. Detta för att allergiker ska trivas hos oss. Vovvar på uteserveringen bjuder vi på en vattenskål och ett tuggben.

Sportlov

Åk bandvagn på sportlovet med hela familjen. Passar stora som små, för alla med upptäckarlusten i behåll!

Besök museet

Brigadmuseum är beläget vid Sandbäcksgatan i centrala Karlstad. Du når oss lätt med bil från intilliggande E18, via stadens busslinjer samt vackra gång- och cykelvägar längs Klarälven. Här kan du läsa mer om våra öppettider, entréavgifter med mera.

Basutställning

Följ med på en tidsresa från 1945-1991 där du får känna, lyssna, läsa och se hur kalla kriget påverkade Sverige.