Idag stängt

Hembakade bullar på Brigadmuseum

Café

Hemlagat från grunden

Vårt café erbjuder matiga mackor och hembakade bakverk av olika slag. Vi strävar efter att arbeta med närproducerade och ekologiska råvaror så långt som möjligt. Bland annat bakar vi med mjöl från värmländska Björkaholms Qvarn.

Testa gärna våra vanilj- och kardemummabullar med en kopp nybryggt kaffe! Självklart har vi barnstolar på plats och vovven får gärna vara på vår uteservering med en läskande vattenskål.

OBS! Lördag 30 december kommer caféet tyvärr gå på sparlåga. Nygräddade bullar, kakor och kaffe kommer att finnas, men smörgåsarna uteblir. 

Bagaren Birgitta

Vår caféansvariga heter Birgitta Ankarstad och är utbildad till bagare på Eldrimner - Nationellt resurscentrum för mathantverk. Hon brinner för ekologisk och närproducerad mat och fikabröd (särskilt surdegsbröd). “På Brigadmuseums café ska vi värna om mathantverket, visa omsorg om råvarorna och låta alla besökare få en härlig fikastund”, säger Birgitta.

Ärtsoppa med bröd på Brigadmuseum

Ärtsoppa på torsdagar

Varje torsdag mellan 11-14 serverar vi ärtsoppa lagad från grunden med hembakat bröd, egenkärnat smör och surdegspannkakor! Pannkakorna är bakade efter Sebastien Boudets recept och serveras med hemgjord hallonsylt och grädde. Mumsigt va? Pris för soppan är 70 kr, köp till surdegspannkakor för endast 20 kr. OBS! Ärtsoppan tar julledigt den 21 och den 28 december, men är tillbaka första torsdagen i januari.

Grupp eller konferens

Vi ordnar även det mesta för er grupp eller konferens. Kontakta oss på 054-15 80 60 eller info@brigadmuseum.se för offert eller mer information. Läs mer om våra konferensmöjligheter.

 

Sportlov

Åk bandvagn på sportlovet med hela familjen. Passar stora som små, för alla med upptäckarlusten i behåll!