Öppet idag
11-16

Barnens militärkök

Barnens militärkök är lekhörnan för alla barn (eller barnsliga vuxna). Här hittar du en vedeldad kokvagn som drogs med häst förr i tiden och en motorcykel att åka och handla mat med. För att laga mat till ett stort gäng militärer behövs såklart bautastora vispar och grytor, allt sådant hittar du här hos oss. På väggen hittar du recept på ärtsoppa och fläsk med löksås som räcker till ett helt kompani.

Så kom och bjud kompisarna på riktig militärmat hos oss! Barnens militärkök ingår i utställningen och kostar inget extra.

Bandvagnsåkning på sportlovet

Ta en tur med ett äkta militärfordon från kalla kriget. Passar stora som små, alla med upptäckarlusten i behåll! 

För barnen

Brigadmuseum är ett upplevelsemuseum för alla. Hos oss får du klämma, känna och klättra. Utställningen är till för att utforskas med alla dina sinnen.

Barnkalas

Fira ditt barns födelsedag med ett kalas utöver det vanliga, utan att behöva bry dig om vare sig fikabakning eller städning.

Skattjakt

På Brigadmuseum finns fullt av roliga, intressanta och märkliga prylar. Hos oss får barnen gå på skattjakt och leta efter olika grejer och grunkor.

Prova uniformer

Hur skulle du passa i en kaptenshatt? Hur känns det att klä upp sig i uniform? Vid barnhörnan Barnens militärkök får du testa allt det och lite till. Kom och klä ut/upp dig!

Läskiga utställningar?

Många barn tycker att det är spännande att vara hos oss, men eftersom vi berättar om krig kan delar av utställningen upplevas som otäcka. Rådgör gärna med oss i receptionen om du känner dig osäker.