Öppet idag
11-16

Läskiga utställningar?

Många barn tycker att det är spännande att vara hos oss, men eftersom vi berättar om krig kan delar av utställningen ibland upplevas som otäcka. Alla vapen i utställningen är omgjorda så att de inte fungerar. Blodet vid till exempel sjukhuset är bara låtsasblod. På vissa ställen finns det ljudeffekter som låter högt.

Rådgör gärna med oss i receptionen om du känner dig osäker. Vi är bra på att ge tips om hur man kan välja bort de läskiga delarna.

Bandvagnsåkning på sportlovet

Ta en tur med ett äkta militärfordon från kalla kriget. Passar stora som små, alla med upptäckarlusten i behåll! 

För barnen

Brigadmuseum är ett upplevelsemuseum för alla. Hos oss får du klämma, känna och klättra. Utställningen är till för att utforskas med alla dina sinnen.

Barnkalas

Fira ditt barns födelsedag med ett kalas utöver det vanliga, utan att behöva bry dig om vare sig fikabakning eller städning.

Skattjakt

På Brigadmuseum finns fullt av roliga, intressanta och märkliga prylar. Hos oss får barnen gå på skattjakt och leta efter olika grejer och grunkor.

Prova uniformer

Hur skulle du passa i en kaptenshatt? Hur känns det att klä upp sig i uniform? Vid barnhörnan Barnens militärkök får du testa allt det och lite till. Kom och klä ut/upp dig!

Barnens militärkök

Barnens militärkök är lekhörnan för alla barn (eller barnsliga vuxna). Kom och låtsaslaga mat hos oss och bjud kompisarna på ärtsoppa!