Öppet idag
10.00-16.00

Sommarlov på Brigadmuseum

I år har vi en spännande sommarlovsaktivitet här på museet!

JAKTEN PÅ DET HEMLIGA ORDET

Redo för ett uppdrag? Kom till Brigadmuseum på ordjakt! Ett hemligt ord gömmer sig bland prylarna i Brigadmuseums utställning och ditt uppdrag är att hitta alla bokstäver som bildar ordet. När du klurat ut vilket ord det är får du såklart ett pris. Ordjakten är gratis för alla barn, entré tillkommer för vuxna. 

Ålder För barn 6–12 år.
När 12 juni–16 augusti
Tid Tisdag–fredag kl 10.00–16.00 och lördag–söndag kl 11.00–16.00.
OBS! Under juni har museet begränsade öppettidet, tors-sön. 
Pris Uppdraget är gratis för alla barn, entré tillkommer för vuxna. 

Sommarlov!

Redo för ett uppdrag? Ett hemligt ord gömmer sig bland prylarna i Brigadmuseums utställning och ditt uppdrag är att hitta alla bokstäver som bildar ordet. 

För skolan

Bygg en ficklampa, träffa en riktig militär eller diskutera mänskliga rättigheter i vår utställning. Vi erbjuder skolprogram från förskoleklass till högstadiet och gymnasiet. Här kan du som lärare och pedagog läsa mer.

Guidning

En guidad tur ger dig en ännu häftigare upplevelse av museet. Våra guider anpassar såklart guidningen efter era önskemål.

Konferens

Håll kreativa möten på Brigadmuseum och njut av caféets goda luncher och hembakade fika. Fri entré till utställningen under dagen ingår alltid när du bokar en konferens hos oss.

Café

Vårt café erbjuder matiga mackor och hembakade bakverk av olika slag. Vi strävar efter att arbeta med närproducerade och ekologiska råvaror så långt som möjligt. 

Butik

I vår museishop hittar du militära byggsatser, böcker om militärhistoria och kalla kriget, souvenirer och presenter för stora och små. Vi säljer även militära kläder och prylar.

Besök museet

Brigadmuseum är beläget vid Sandbäcksgatan i centrala Karlstad. Du når oss lätt med bil från intilliggande E18, via stadens busslinjer samt vackra gång- och cykelvägar längs Klarälven. Här kan du läsa mer om våra öppettider, entréavgifter med mera.

Tillfälliga utställningar

Pink Tank är ett ikoniskt konstverk av David Černý som visas utanför Brigadmuseum.

Vad är en brigad?

För dig om inte gjort lumpen kan brigad vara ett helt nytt begrepp. Så vad är då en brigad egentligen? Besök oss eller läs mer här.