Öppet idag
11-16

En guide pratar inför en grupp på Brigadmuseum

Guidning

Lär dig mer om kalla kriget, få utställningen serverad med personliga anekdoter eller passa på att ställa en massa frågor! En guidad tur ger dig en ännu häftigare upplevelse av museet. Våra guider anpassar såklart guidningen efter era önskemål. Kanske har ni ont om tid och vill ha en snabbvisning, eller så har din grupp ett specialintresse och vill utgå från det i guidningen.

Bra att veta:

Visningen tar i regel 1,5 timme. En guide kostar 500 kr på vardagar och 600 kr på helgen. Varje guide kan ta emot max 15 personer, är ni en stor grupp delas ni in i grupper och får en varsin guide. Detta för att alla ska höra och se bra. Grupperna börjar och slutar samtidigt. Guidade turer behöver bokas i förväg.

Kontakta oss gärna för mer information.

Skjutsimulatorer

Kom närmare soldatlivet genom att utmana kompisarna på skyttetävling. Våra två skjutsimulatorer är en del av utställningen och ingår i entrépriset.

Fordonen på innergården

På vår innergård finns en massa spännande militärfordon.

Sverige i skuggan av kalla kriget

Följ med på en tidsresa från 1945–1991 där du får känna, lyssna, läsa och se hur kalla kriget påverkade Sverige.

Mode och krig

Vad hände med kjolarnas längd när kriget kom? Vad har trenchcoaten med armén att göra? Utställningen visar allt från uniformer till 70-talets velour.

Kommande utställningar

Det militära livet har allmänt setts som ett manligt värv men kvinnorna har haft en viktig roll i krigshistorien. I den kommande utställningen Från soldathustru till general får vi följa kvinnan från soldathustrulivet in i armén.

Vad är en Brigad?

För dig om inte gjort lumpen kan brigad vara ett helt nytt begrepp. Så vad är då en brigad egentligen? Besök oss eller läs mer här.