Öppet idag
10-16

Guidning

Lär dig mer om kalla kriget, få utställningen serverad med personliga anekdoter eller passa på att ställa en massa frågor! En guidad tur ger dig en ännu häftigare upplevelse av museet. Våra guider anpassar såklart guidningen efter era önskemål. Kanske har ni ont om tid och vill ha en snabbvisning, eller så har din grupp ett specialintresse och vill utgå från det i guidningen.

Bra att veta:

Visningen tar i regel 1,5 timme. En guide kostar 600 kr på vardagar och 700 kr på helgen. Skolklasser har rabatt och betalar 500 kr per guide. Varje guide kan ta emot max 15 personer, är ni en stor grupp delas ni in i grupper och får en varsin guide. Detta för att alla ska höra och se bra. Grupperna börjar och slutar samtidigt. Guidade turer måste bokas i förväg.

Kontakta oss gärna för mer information.

 

Tillfälliga utställningar

Pink Tank är ett ikoniskt konstverk av David Černý som visas utanför Brigadmuseum fram till våren 2020.

Vad är en brigad?

För dig om inte gjort lumpen kan brigad vara ett helt nytt begrepp. Så vad är då en brigad egentligen? Besök oss eller läs mer här.

Jullov

Kom och skapa teckningar på Brigadmuseum under jullovet! Om du vill får du gärna hänga upp ditt konstverk på vår konstvägg i caféet.

Utställningar

Hos oss finns få montrar och det mesta får man röra vid och utforska med alla sina sinnen. Vi tror på att det är genom att testa själv som man lär sig nya saker bäst. Oavsett ålder.

Skjutsimulator

Kom närmare soldatlivet genom att utmana kompisarna på skyttetävling. Vår skjutsimulator är en del av utställningen och ingår i entrépriset.

Fordonen på innergården

På vår innergård finns en massa spännande militärfordon.

Basutställning

Följ med på en tidsresa från 1945-1991 där du får känna, lyssna, läsa och se hur kalla kriget påverkade Sverige.