Öppet idag
10-16

En guide pratar inför en grupp på Brigadmuseum

Guidning

Lär dig mer om kalla kriget, få utställningen serverad med personliga anekdoter eller passa på att ställa en massa frågor! En guidad tur ger dig en ännu häftigare upplevelse av museet. Våra guider anpassar såklart guidningen efter era önskemål. Kanske har ni ont om tid och vill ha en snabbvisning, eller så har din grupp ett specialintresse och vill utgå från det i guidningen.

Bra att veta:

Visningen tar i regel 1,5 timme. En guide kostar 600 kr på vardagar och 700 kr på helgen. Varje guide kan ta emot max 15 personer, är ni en stor grupp delas ni in i grupper och får en varsin guide. Detta för att alla ska höra och se bra. Grupperna börjar och slutar samtidigt. Guidade turer måste bokas i förväg.

Kontakta oss gärna för mer information.

 

Sommarlov och familjeguidning

Häng med på familjeguidning i vår spännande utställning!

Kryp in i militärtältet, prova en äkta militäruniform eller provsitt en riktig militärjeep. Tillsammans med en guide får hela familjen uppleva utställningen på ett interaktivt och roligt sätt.

Entré samt biljetter till familjeguidningen köps i receptionen. Ej förköp.

PRIS: Biljett till familjeguidningen 30 SEK/person. Entré tillkommer för vuxna 
NÄR: 4 juli, 11 juli, 18 juli och 25 juli
TID: 11.00-11.45

Vad är en Brigad?

För dig om inte gjort lumpen kan brigad vara ett helt nytt begrepp. Så vad är då en brigad egentligen? Besök oss eller läs mer här.

Skjutsimulatorer

Kom närmare soldatlivet genom att utmana kompisarna på skyttetävling. Våra två skjutsimulatorer är en del av utställningen och ingår i entrépriset.

Utställningar

Hos oss finns få montrar och det mesta får man röra vid och utforska med alla sina sinnen. Vi tror på att det är genom att testa själv som man lär sig nya saker bäst. Oavsett ålder.

Fordonen på innergården

På vår innergård finns en massa spännande militärfordon.

Tillfälliga utställningar

KVINNA - Från högaffel till AK 5, en utställning med kvinnan i fokus genom 400 år av militärhistoria. 

Basutställning

Följ med på en tidsresa från 1945-1991 där du får känna, lyssna, läsa och se hur kalla kriget påverkade Sverige.