Öppet idag
11-16

Pappa och dotter provar en skjutsimulator på Brigadmuseum

Skjutsimulatorer

Kom närmare soldatlivet genom att utmana kompisarna på skyttetävling. Våra två skjutsimulatorer är en del av utställningen och ingår i entrépriset.

Den första simulatorn är anpassad till några typiska militära skjutövningar där vapnet är ett automatgevär från 1942. Den andra simulatorn visar hur det går till att bekämpa fientliga stridsvagnar med pansarskott, en lite klurigare övning.

Fordonen på innergården

På vår innergård finns en massa spännande militärfordon.

Sverige i skuggan av kalla kriget

Följ med på en tidsresa från 1945–1991 där du får känna, lyssna, läsa och se hur kalla kriget påverkade Sverige.

Guidning

Självklart kan du boka en guidad tur hos oss. Varje guide kan ta emot max 15 personer, är ni en stor grupp delas ni in i grupper och får en varsin guide.

Mode och krig

Vad hände med kjolarnas längd när kriget kom? Vad har trenchcoaten med armén att göra? Utställningen visar allt från uniformer till 70-talets velour.

Kommande utställningar

Det militära livet har allmänt setts som ett manligt värv men kvinnorna har haft en viktig roll i krigshistorien. I den kommande utställningen Från soldathustru till general får vi följa kvinnan från soldathustrulivet in i armén.

Vad är en Brigad?

För dig om inte gjort lumpen kan brigad vara ett helt nytt begrepp. Så vad är då en brigad egentligen? Besök oss eller läs mer här.