Idag stängt

Tillfälliga utställningar

 

KVINNA - Från högaffel till AK5

Det militära livet har allmänt setts som ett manligt värv, men kvinnorna har haft en viktig roll i krigshistorien. Framförallt har det varit som underhållspersonal men även som krigare med vapen i hand när nöden så krävde. Genom historien har kvinnan gått från trossen till soldathustrulivet in i armén. Utställningen KVINNA - Från högaffel till AK 5 lyfter historien kring kvinnans roll och berättelser från kvinnor som arbetat inom försvaret i modern tid.

Utställningen är producerad av oss på Brigadmuseum och visas under hela 2018 och 2019. 

 

 

Tidigare utställningar

Mode och krig

Vad hände med kjolarnas längd när kriget kom? Vad har trenchcoaten med armén att göra? Ta reda på svaren i utställningen Mode och krig. Utställningen visar allt från uniformer till 70-talets velour.

Värmlands militärhistoria

Här visas Värmlands regementes historia från 1626 fram till idag. Ta del av historiens vingslag och av tennfigurerna utarbetade av den kände Karlstadprofilen Holger Eriksson. 

 

Har du en idé kring vår utställningsverksamhet? Vi vill gärna veta mer om den. Kontakta oss.

Vad är en brigad?

För dig om inte gjort lumpen kan brigad vara ett helt nytt begrepp. Så vad är då en brigad egentligen? Besök oss eller läs mer här.

Skjutsimulator

Kom närmare soldatlivet genom att utmana kompisarna på skyttetävling. Våra två skjutsimulatorer är en del av utställningen och ingår i entrépriset.

Utställningar

Hos oss finns få montrar och det mesta får man röra vid och utforska med alla sina sinnen. Vi tror på att det är genom att testa själv som man lär sig nya saker bäst. Oavsett ålder.

Fordonen på innergården

På vår innergård finns en massa spännande militärfordon.

Guidning

En guidad tur ger dig en ännu häftigare upplevelse av museet. Våra guider anpassar såklart guidningen efter era önskemål.

Basutställning

Följ med på en tidsresa från 1945-1991 där du får känna, lyssna, läsa och se hur kalla kriget påverkade Sverige.