Öppet idag
11-16

Kökshylla med förpackningar från 40-talet

Tillfälliga utställningar

Mode och krig

Vad hände med kjolarnas längd när kriget kom? Vad har trenchcoaten med armén att göra? Ta reda på svaren i utställningen Mode och krig. Utställningen visar allt från uniformer till 70-talets velour. Utställningen finns kvar fram till vintern 2017, då den ersätts av utställningen Från soldathustru till general.

Värmlands militärhistoria

Här visas Värmlands regementes historia från 1626 fram till idag. Ta del av historiens vingslag och av tennfigurerna utarbetade av den kände Karlstadprofilen Holger Eriksson. Utställningen finns kvar fram till vintern 2017, då den ersätts av utställningen Från soldathustru till general.

Kommande utställningar

Från soldathustru till general

Det militära livet har allmänt setts som ett manligt värv, men kvinnorna har haft en viktig roll i krigshistorien. Framförallt har det varit som underhållspersonal men även som krigare med vapen i hand när nöden så krävde. Genom historien har kvinnan gått från trossen till soldathustrulivet in i armén. Utställningen Från soldathustru till general lyfter historien kring kvinnans roll och berättelser från kvinnor som arbetat inom försvaret i modern tid.

Har du en idé kring vår utställningsverksamhet? Vi vill gärna veta mer om den. Kontakta oss.

Skjutsimulatorer

Kom närmare soldatlivet genom att utmana kompisarna på skyttetävling. Våra två skjutsimulatorer är en del av utställningen och ingår i entrépriset.

Fordonen på innergården

På vår innergård finns en massa spännande militärfordon.

Sverige i skuggan av kalla kriget

Följ med på en tidsresa från 1945–1991 där du får känna, lyssna, läsa och se hur kalla kriget påverkade Sverige.

Guidning

Självklart kan du boka en guidad tur hos oss. Varje guide kan ta emot max 15 personer, är ni en stor grupp delas ni in i grupper och får en varsin guide.

Kommande utställningar

Det militära livet har allmänt setts som ett manligt värv men kvinnorna har haft en viktig roll i krigshistorien. I den kommande utställningen Från soldathustru till general får vi följa kvinnan från soldathustrulivet in i armén.

Vad är en Brigad?

För dig om inte gjort lumpen kan brigad vara ett helt nytt begrepp. Så vad är då en brigad egentligen? Besök oss eller läs mer här.