Öppet idag
10-16

Besök museet

Öppettider

Tisdag - fredag 10-16
Lördag - söndag 11-16  

Stängt under 2019 *

Påsk 19-22 april
Midsommar 20-23 juni
Jul 24-26 december
Nyårsafton 31 december-1 januari 2020

* Avvikelser kan förekomma

Entré

Vuxen: 80 kr
Studenter och pensionärer: 60 kr
Barn och unga under 20 år: Fri entré
FSIV-medlemmar: Fri entré

Hitta hit

Gratis parkeringsplatser finns vid museet. Två handikapplatser finns. Inom gångavstånd finns även E18, hotell för övernattning och en vacker promenadväg in mot centrum (cirka 1,5 km). I direkt anslutning till museet finns också busshållsplats för enkel och snabb förbindelse in till centrum. 

Tips på boende

Varför inte ta en weekend i Karlstad och kombinera ditt museibesök med ett par sköna hotellnätter? Elite Stadshotellet erbjuder ett hotellpaket till Brigadmuseum. Här bor du mitt i centrala Karlstad bredvid Klarälvens strand och kan njuta av övernattning på hotell där en generös frukost serveras. Hotellet har gångavstång till centralstationen, shopping, nöjen och aktiviteter. 

Tillgänglighet

Museet är anpassat för rullstol och barnvagn, det finns handikapptoalett med skötbord samt hiss. Vi har även en rullstol samt en sulkybarnvagn att låna ut. Utställningen är uppdelad i två hus som sitter ihop. Det första huset är nybyggt och lätt att ta sig fram i. Det andra huset är Q-märkt med kullersten/gatsten på våning 1, men de flesta rullstolar brukar kunna köras på underlaget. Dörröppnare finns vid samtliga dörrar. 

På museet finns hiss till alla våningsplan. Hissen har punktskrift. Hissen är 95 cm bred och 200 cm hög, 185 cm djup. Maxvikt är 1000 kg eller 8 personer.

Självklart anpassar vi våra guidade turer efter särskilda behov. Vi har till exempel anordnat guidningar för personer med synnedsättning och förkortade guidningar för personer med olika typer av funktionsvariationer. Ring eller maila oss på info@brigadmuseum.se eller 054 - 15 80 60 så bokar vi in en tur som passar just din grupp. 

Husdjur

Ledarhundar är välkomna, i övrigt får husdjur endast vara på uteserveringen. Detta för att allergiker ska trivas hos oss. Vovvar på uteserveringen bjuder vi på en vattenskål och ett tuggben.

 

Jullov

Kom och skapa teckningar på Brigadmuseum under jullovet! Om du vill får du gärna hänga upp ditt konstverk på vår konstvägg i caféet.

Basutställning

Följ med på en tidsresa från 1945-1991 där du får känna, lyssna, läsa och se hur kalla kriget påverkade Sverige.