för barnen

UPPLEVELSEMUSEET FÖR ALLA

Hos oss får du klämma, känna och klättra. Utställningen är till för att utforskas med alla dina sinnen. Passa på att krypa in i militärtältet eller att hoppa upp i militärjeepen för en låtsasåktur. Med andra ord, barnfamiljer brukar ha roligt på Brigadmuseum. Här nedanför ser du fler saker som man kan hitta på hos oss.

Bra att veta

Alla barn och ungdomar under 20 år har fri entré! Vi har hiss och tillgång till lånebarnvagn, skötrum finns och behöver ni värma barnmat, som också finns att köpa, är det bara att säga till i caféet. Hakklappar och allt du behöver till ditt barns fikastund finns att låna. I caféet finns det flertalet barnstolar såklart.

0087

SKATTJAKT

På Brigadmuseum finns fullt av roliga, intressanta och märkliga prylar. Hos oss kan du få gå på Sakletarjakt och leta efter olika grejer och grunkor. För dig som är lite yngre har vi en Djurjakt, där du får leta efter djur som finns både högt och lågt. Om du hittar våra kluriga gömställen får du en liten present. Skatterna är utspridda i hela utställningen, så det gäller att spana som en riktig soldat. Varken Djurjakten eller Sakletarjakten kostar något extra. Fråga efter en krysslapp i receptionen medan de vuxna löser entrébiljett.

LÄSKIGA UTSTÄLLNINGAR?
Många barn tycker att det är spännande att vara hos oss, men eftersom vi berättar om krig kan delar av utställningen ibland upplevas som otäcka. Alla vapen i utställningen är omgjorda så att de inte fungerar. Blodet vid till exempel sjukhuset är bara låtsasblod. På vissa ställen finns det ljudeffekter som låter högt.

Rådgör gärna med oss i receptionen om du känner dig osäker. Vi är bra på att ge tips om hur man kan välja bort de läskiga delarna.