Vårt mikrobageri erbjuder matiga mackor och bakverk av olika slag. Vi strävar efter att arbeta med närproducerade och ekologiska råvaror så långt som möjligt. Bland annat bakar vi med mjöl från värmländska Björkaholms Qvarn.
Testa gärna våra vanilj- och kardemummabullar med en kopp nybryggt kaffe! Självklart har vi barnstolar på plats och vovven får gärna vara på vår uteservering med en läskande vattenskål.
Vår caféansvariga heter Birgitta Ankarstad och är utbildad till bagare på Eldrimner – Nationellt resurscentrum för mathantverk. Hon brinner för ekologisk och närproducerad mat och fikabröd (särskilt surdegsbröd). “På Brigadmuseums café ska vi värna om mathantverket, visa omsorg om råvarorna och låta alla besökare få en härlig fikastund”, säger Birgitta.
Mariela Lind är utbildad konditor i Schweiz med fokus på chokladhantverk och patisserie. Hennes hjärta slår ett extra slag för bakelser och tårtor. Hon är smaksäker som få och sätter en modern twist på traditionella bakverk.
Varje torsdag mellan 11-14 serverar vi ärtsoppa lagad från grunden med nybakat bröd, egenkärnat smör och surdegspannkakor! Pannkakorna är bakade efter Sebastien Boudets recept och serveras med egenproducerad hallonsylt och ekologisk grädde. Mumsigt va?
Ärtsoppa med surdegspannkakor kostar 149 kr.
Boka gärna bord för att garantera din plats, 054-15 80 60.
ÄRTSOPPA 2025
Start 16 januari
Uppehåll sportlovet (27 februari)
Uppehåll påsklovet (24 april)
Sista ärtsoppan 15 maj
Alla våra fyra matiga mackor går att få med glutenfritt bröd. Vi har även glutenfria pannkakor med hemlagad hallonsylt och vispad grädde. Glutenfritt fikabröd finns också såklart. Då kan du välja mellan chokladbollar, kladdkaka eller några olika småkakor.
Vi ordnar såklart lunch och fika även för er grupp eller konferens. Kontakta oss på 054-15 80 60 eller info@brigadmuseum.se för offert eller mer information. Läs mer om våra konferensmöjligheter.