Vårt mikrobageri erbjuder matiga mackor och bakverk av olika slag. Vi strävar efter att arbeta med närproducerade och ekologiska råvaror så långt som möjligt. Bland annat bakar vi med mjöl från värmländska Björkaholms Qvarn.
Testa gärna våra vanilj- och kardemummabullar med en kopp nybryggt kaffe! Självklart har vi barnstolar på plats och vovven får gärna vara på vår uteservering med en läskande vattenskål.
Vår caféansvariga heter Mariela Lind är utbildad konditor i Schweiz med fokus på chokladhantverk och patisserie. Hennes hjärta slår ett extra slag för bakelser och tårtor. Hon är smaksäker som få och sätter en modern twist på traditionella bakverk.
Anne-Maj Planefors är bagaren med förkärlek för glutenfria bakverk och alla sorters matbröd. Och soppor!
Tillsammans skapar de magi i vårt lilla mikrobageri.
OBS! Ärtsoppan har sommaruppehåll och kör igång i september igen.
Varje torsdag mellan 11-14 serverar vi ärtsoppa lagad från grunden med nybakat bröd, egenkärnat smör och surdegspannkakor! Pannkakorna är bakade efter Sebastien Boudets recept och serveras med egenproducerad hallonsylt och ekologisk grädde. Mumsigt va?
Ärtsoppa med surdegspannkakor kostar 149 kr.
Boka gärna bord för att garantera din plats, 054-15 80 60.
ÄRTSOPPA 2025
Start 4 september
Uppehåll 30 oktober pga höstlov
Årets sista soppa 11 december
OBS! Vårat sortiment varierar beroende på säsong. Ibland kommer smarriga bakverk och mackor på tillfälligt besök och ibland får ordinarie sortiment ta en kort paus.
Alla våra mackor går att få med glutenfritt bröd. Vi har även glutenfria pannkakor med hemlagad hallonsylt och vispad grädde. Glutenfritt fikabröd finns också såklart. Vi har alltid glutenfria chokladbollar och kladdkakor, men ofta finns också andra alternativ som bageriet tillverkar beroende på säsong.
GRUPP ELLER KONFERENS
Vi ordnar såklart lunch och fika även för er grupp eller konferens. Kontakta oss på 054-15 80 60 eller info@brigadmuseum.se för offert eller mer information. Läs mer om våra konferensmöjligheter.