Besök museet

pris 

Vuxen: 100 kr
Studenter och pensionärer: 80 kr
Barn och unga under 20 år: Fri entré
FSIV-medlemmar: Fri entré
Årskort: 350 kr 

HITTA HIT

Gratis parkeringsplatser finns vid museet. Två handikapplatser finns. Inom gångavstånd finns även E18, hotell för övernattning och en vacker promenadväg in mot centrum (cirka 1,5 km). I direkt anslutning till museet finns också busshållsplats för enkel och snabb förbindelse in till centrum.

TILLGÄNGLIGHET

Museet är anpassat för rullstol och barnvagn, det finns handikapptoalett med skötbord samt hiss. Vi har även en rullstol samt en sulkybarnvagn att låna ut. Utställningen är uppdelad i två hus som sitter ihop. Det första huset är nybyggt och lätt att ta sig fram i. Det andra huset är Q-märkt med kullersten/gatsten på våning 1, men de flesta rullstolar brukar kunna köras på underlaget. Dörröppnare finns vid samtliga dörrar.

På museet finns hiss till alla våningsplan. Hissen har punktskrift. Hissen är 95 cm bred och 200 cm hög, 185 cm djup. Maxvikt är 1000 kg eller 8 personer.

Självklart anpassar vi våra guidade turer efter särskilda behov. Vi har till exempel anordnat guidningar för personer med synnedsättning och förkortade guidningar för personer med olika typer av funktionsvariationer. Ring eller maila oss på info@brigadmuseum.se eller 054 – 15 80 60 så bokar vi in en tur som passar just din grupp.

HUSDJUR

Ledarhundar är välkomna, i övrigt får husdjur endast vara på uteserveringen. Detta för att allergiker ska trivas hos oss. Vovvar på uteserveringen bjuder vi på en vattenskål och ett tuggben.

Stängt under följande högtider 2024

6 – 7 januari 
29 mars – 1 april (långfredag – annandag påsk)
14 juni
21 – 24 juni (midsommarhelgen)
23 – 26 december 
30 december – 1 januari