Brigadmuseum firar 10 år!

lördag 13 maj kl. 11-16

I år fyller Brigadmuseum 10 år och det vill vi såklart fira med buller och bång! Vi bjuder därför in till ett stort 10-års kalas och du är självklart välkommen!  

program och hållpunkter för dagen

Det är gratis inträde till museet hela dagen. Det kommer att finnas en hoppborg för de minsta kidsen och en 13,5 m lång hinderbana för de större. Mellan kl.11-14 kan barnen prova på att köra ponnytrav med Färjestad Travskola. Allt är gratis!

Vi bjussar på popcorn och sockervadd hela dagen. Och du, håll utkik runt 13-tiden för då blir det godisregn!

Julin’s Backyard Barbecue kommer hit med sin Foodtruck och säljer autentisk Texas BBQ till både stora och små. Det finns även korv med bröd eller fika att köpa också.

Vi får besök av Försvarsmakten som har med sig den stora artilleripjäsen Archer, så spännande! Dom kommer även att berätta om A9-regementet, värnplikt och svara på eventuella frågor om soldatlivet. 

På innergården har vi utökat fordonen med några man faktiskt får provsitta. Både en bandvagn och Sugga kommer att finnas på plats. Har vi tur kommer även polisen på besök, men det beror på hur lugnt det är i Karlstad den här dagen, håll tummarna! 

parkering

Ett begränsat antal parkeringsplatser finns vid museet. Vi råder dock alla som kan att ta sig hit till fots eller med buss 2 eller 8. Bussarna går var tionde minut till/från museet.