Öppet idag
11-16

Barn på Brigadmuseum

För barnen

Upplevelsemuseet för alla

Hos oss får du klämma, känna och klättra. Utställningen är till för att utforskas med alla dina sinnen. Passa på att krypa in i militärtältet eller att hoppa upp i militärjeepen för en låtsasåktur. Här nedanför ser du fler saker som man kan hitta på hos oss.

Bra att veta

Alla barn och ungdomar under 20 år har fri entré! Vi har hiss och tillgång till lånebarnvagn, skötrum finns och behöver ni värma barnmat är det bara att säga till i caféet. I caféet finns det barnstolar också såklart.

Skattjakt

På Brigadmuseum finns fullt av roliga, intressanta och märkliga prylar. Hos oss får barnen gå på skattjakt och leta efter olika grejer och grunkor.

Prova uniformer

Hur skulle du passa i en kaptenshatt? Hur känns det att klä upp sig i uniform? Vid barnhörnan Barnens militärkök får du testa allt det och lite till. Kom och klä ut/upp dig!

Barnens militärkök

Barnens militärkök är lekhörnan för alla barn (eller barnsliga vuxna). Kom och låtsaslaga mat hos oss och bjud kompisarna på ärtsoppa!

Läskiga utställningar?

Många barn tycker att det är spännande att vara hos oss, men eftersom vi berättar om krig kan delar av utställningen upplevas som otäcka. Rådgör gärna med oss i receptionen om du känner dig osäker.