Öppet idag
11-16

skolbesök på brigadmuseum

För skolan

Bygg en ficklampa, träffa en riktig militär eller diskutera mänskliga rättigheter i vår utställning. Brigadmuseums skolprogram uppmuntrar till nyfikenhet och låter eleverna arbeta praktiskt med olika uppgifter.

Våra skolprogram

Vi erbjuder tre olika skolprogram, F-3, 4-6 och högstadiet/gymnasiet. Alla program är kopplade till lgr11 och vid en bokning får läraren tillgång till färdiga lektionsplaneringar att använda inför och efter besöket.
Mer info om mål och programmens kopplingar till lgr11 hittar du här.

ÅK F-3

Vi arbetar i halvklass under ledning av en museipedagog. Ena gruppen arbetar med att läsa kartor samtidigt som de utforskar utställningen och andra gruppen får möta en riktig militär i vår kreativa hörna Barnens Militärkök. Vi byts därefter av, båda grupperna får göra båda sakerna.

ÅK 4-6

Fokus för åk 4-6 är teknik. Eleverna arbetar i halvklass under ledning av en museipedagog och får tillsammans bygga broar och ficklampor. Detta kopplat till teknikens betydelse för samhällsutvecklingen och militärhistorien.

ÅK 7-9 OCH GYMNASIET

Högstadiet och gymnasiet utgår från samma program men jobbar naturligtvis utifrån gruppens förkunskaper och önskemål. Vi arbetar interaktivt med museets utställning kopplat till historia och samhällskunskap. Eleverna får till exempel känna på hur det var att hamna på olika sidor av Berlinmuren, reflektera över vilka som passade in i folkhemmet och diskutera värnplikten. 

TID

Räkna med 1,5h för skolprogrammet. Givetvis kan ni stanna längre för att sedan utforska museet på egen hand.

PRIS

50kr/elev. Lärare går naturligtvis in gratis. 

Hör gärna av dig om du har frågor!

skolklass på brigadmuseum