Öppet idag
11-16

Utforska militärhistorien tillsammans

Utställningar

Alla våra utställningar genomsyras av interaktivitet. Hos oss finns få montrar och det mesta får man röra vid och utforska med alla sina sinnen. Vi tror på att det är genom att testa själv som man lär sig nya saker bäst. Oavsett ålder.

Militärhistoria möter civil historia

Vår basutställning kallas Sverige i skuggan av kalla kriget. Utställningen berättar om hur Sverige påverkades, militärt och civilt, av politiska händelser runt om i världen. Utöver vår basutställning har vi tillfälliga utställningar, om allt från Röda korset till hur mode och krig har påverkat varandra. Vintern 2017 inviger vi utställningen Från soldathustru till general, som handlar om kvinnans roll inom försvaret.

Mycket att utforska

Totalt har vi en utställningsyta om 1200 m2, dels i det nybyggda stjärnformade huset och dels i det före detta militära förrådet bredvid. Husen är sammanbyggda med varandra och på innergården finns ett helt gäng militära fordon. Innergården är öppen dygnet runt, är gratis att besöka och man får klättra hur mycket man vill (på egen risk).  

Varmt välkommen att utforska historien med oss!

Skjutsimulatorer

Kom närmare soldatlivet genom att utmana kompisarna på skyttetävling. Våra två skjutsimulatorer är en del av utställningen och ingår i entrépriset.

Fordonen på innergården

På vår innergård finns en massa spännande militärfordon.

Guidning

Självklart kan du boka en guidad tur hos oss. Varje guide kan ta emot max 15 personer, är ni en stor grupp delas ni in i grupper och får en varsin guide.

Mode och krig

Vad hände med kjolarnas längd när kriget kom? Vad har trenchcoaten med armén att göra? Utställningen visar allt från uniformer till 70-talets velour.

Vad är en Brigad?

För dig om inte gjort lumpen kan brigad vara ett helt nytt begrepp. Så vad är då en brigad egentligen? Besök oss eller läs mer här.